Toimi turvallisesti ja vastuullisesti

Huomioithan, että Kaverihaku.net on tarkoitettu vain uusien kavereiden ja ystävien etsimiseen helposti netistä. Asiattomat ilmoitukset poistetaan.

Anonyymisyys

Palvelun ja sähköpostin välityksellä saat yhteydenottoja entuudestaan tuntemattomilta henkilöiltä. Muista, että nimimerkin takana oleva ihminen ei välttämättä ole se, joksi itsensä esittää. Saman ikäiseksi luulemasi mukava tyyppi voi esimerkiksi osoittautua paljon vanhemmaksi. Netissä on helpompi esittää jotain muuta kuin oikeasti on, muutella totuutta tai jopa valehdella itsestään. Nimi, elämäntarina ja kuva voivat kaikki olla valetta, siksi vastapuoleen on hyvä rakentaa luottamusta vähitellen. Ystävyyssuhteet syntyvät ja vahvistuvat ajan kanssa.

Viestien aitous

Viestin aitoutta ei voi päätellä vain lähettäjän nimestä tai sähköpostiosoitteesta, koska ne ovat helposti väärennettävissä. Jos vastaanottamasi viestin lähettäjä vaikuttaa epäilyttävältä, viestin sisältöönkin kannattaa suhtautua samalla tavalla. Jos saamassasi viestissä on mukana linkki tai liitetiedosto, älä kiirehdi klikkaamaan.

Henkilötiedot

Älä jaa henkilötietojasi julkisesti. Harkitse tietojesi jakamista erityisesti, jos et ole koskaan tavannut toista osapuolta. Puhelinnumero, nimi ja osoite voivat saada rikolliset liikkeelle, jopa vieraiksi pankkitilillesi ja kotiisi asti. Henkilökohtaisten asioiden uteluihin kannattaakin vastata harkiten, etenkin jos kysyjä on vasta tavattu nettituttu.

Tietojen poistaminen internetistä

Kun kirjoitat sisältöä tai lähetät kuviasi, muista, että ne saattavat säilyä internetissä ikuisesti kaikkien nähtävänä. Nolo viesti tai kuva saattaa siis tulla vastaan vielä kymmenen vuoden päästäkin, vaikka luulit poistaneesi sen muiden näkyviltä.

Tapaaminen

Ensimmäisen kerran nettituttu on hyvä tavata julkisella paikalla ja mielellään isommalla porukalla. Ota mukaasi vaikkapa pari kaveria. Kerro tapaamisesta myös jollekin muulle kaverille. Jos henkilö epäilyttää, poistu paikalta nopeasti. Luotettava ja hyvä nettikaveri ei ehdota tapaamista suoraan kotiinsa.